Jan 20, 2017

Aku Acah-acah Youtuber (!)

Assalamu'alaikum!


Nampaknya, aku dah mula nak perasan-perasan jadi youtuber. Perasan nak jadi feymes dengan berjuta subscriber sambil dapat duit beribu-ribu dollar sebulan. Haha!(Ini hanyalah satu penyataan sarkastik dan gurauan semata-mata. Jangan kecam saya yang kononnya mahu jadi terkenal dan mengejar gelaran dan populariti. Saya hanya mahu mencuba.)
Tapi, kena la mula dengan something yang boleh dibuat kan? Takkan dalam semalaman je boleh jadi youtuber feymes. Itu namanya pakai subscriber bots....eh?


Youtube: Crazy Russian Hacker. Mula-mula nampak macam lawak je dia ni, tapi makin lama makin hebat. Aku tabik dengan komen-komen yang nampak kritik, tapi sebenarnya bagi identiti kat dia.
Hah, sampai 3 kali kopipes...haha (gelak kehambaran).

Untuk permulaan, aku dah mula buat audiobook (lebih kepada bacaan teks). Bacaan pdf, ataupun mana-mana teks termasuklah bacaan cerita hantu dari r/shortscarystories. Mungkin aku nak baca cerita hantu dari r/nosleep pulak.

Jujurnya, aku masih tak berapa tahu jenis apa yang aku nak letak. Malahan, aku nak letak benda yang bawa manfaat.

Sekurang-kurangnya, benda neutral dan tak bawak masalah.

Jadi, sekarang aku teruskan dengan bacaan audiobook dulu dan bacaan dari subreddit. Tapi lepas ni mungkin aku nak letak video yang lebih kepada menunjukkan sesuatu. Contohnya, tunjukkan beberapa game atau video ataupun software.

Dan Youtube ni aku akan gunakan lebih sebagai vlog daripada video yang mempunyai bahan spesifik. Siapa tahu kan?

Macam Domics mungkin? Mungkin bukan bahagian animasi.

Bukan sekarang kut~

No comments:

Post a Comment