Oct 28, 2012

Gua Dah Surrender (?)



Jason Mraz - I Won't Give Up

When I look into your eyesIt's like watching the night skyOr a beautiful sunriseWell there's so much they holdAnd just like them old starsI see that you've come so farTo be right where you areHow old is your soul?
I won't give up on usEven if the skies get roughI'm giving you all my loveI'm still looking up
And when you're needing your spaceTo do some navigatingI'll be here patiently waitingTo see what you find
'Cause even the stars they burnSome even fall to the earthWe've got a lot to learnGod knows we're worth itNo, i won't give up
I don't wanna be someone who walks away so easilyI'm here to stay and make the difference that i can makeOur differences they do a lot to teach us how to use the tools and giftsWe got yeah we got a lot at stakeAnd in the end, you're still my friend at least we did intendFor us to work we didn't break, we didn't burnWe had to learn, how to bend without the world caving inI had to learn what i got, and what i'm notAnd who i am
I won't give up on usEven if the skies get roughI'm giving you all my loveI'm still looking upI'm still looking up
I won't give up (No I'm not) on us (Giving up)God knows i'm tough (I am tough), he knows (I am loved)We got a lot (We're alive) to learn (We are loved)God knows we're worth it (And we're worth it)
I won't give up on usEven if the skies get roughI'm giving you all my loveI'm still looking up



***********

 Salamun 'Alaik!!

Wow, serius dah lama tak bagi salam macam tu. Walau pada pasangan kelas (baca: classmate). Okay, mungkin ada la sikit-sikit. Tapi, betul dah lama.

No big news here and there.

Budak SPM nak exam.
Comic Fiesta lagi 2 bulan.
Trip ke Penang yang tak filled up.
Ter-trip ke arah Pendang, makan nasi minyak. (kalaulah gua lepas aje sikit selekoh tu....)
Borong 2 novel, 4 komik dalam 2 hari.
Komik, semua habis baca dalam 2 hari.
Novel?



*KELABU.....macam kelabunya hidup si 'hero'*

Agak-agak laa.....jangan pulak nak sama kan gua dengan 'hero' cerita ni. 'Playboy' hebat yang pandai layan wanita-wanita (bukan wanita contoh, of course!) Dan memang course cerita ni akan berubah lepas separuh cerita dah digodek masuk kepala. Goyang rahang.

Novel yang kedua pulak masih sedang cuba dihadam. Dan kalau novel kedua ini dirampas oleh warden asrama anda sekalian, nescaya tangisan anda tidak bermakna kerana warden pun akan "terpana" dengan 'HERO' novel tersebut. Sekian.


*sambung senarai not-so-big news*

Dapat almari buku baru.
Lagu baru. (lagu kat atas, Waiting For Your Call - Maher Zain feat Irfan Makki, Penakut - Yuna feat AMPG)
Sketchbook yang masih bergantung tak bertali.
Kanvas yang kosong tak terpalit akrilik.
Eid Adha yang kurang terasa. (walaupun rindu ke Tanah Haram tak terpadam, in sha Allah)
Awek gua yang perlukan make-over.
Cuti SEM minus 1 week tak lama lagi.
Pesta buku......pesta buku?

Ada ke Pesta Buku nanti? Entah ler....nanti-nanti tau la tu. Kesian jugak kat adik tutor Kimia sebab asyik tertangguh je kelas (errk....kelas ke?) Tak apalah, dah nak masuk dewan dah kan? Kira okay la tu....ameen. 

Anyway, moga dapatlah anda jawab di dalam dewan nanti wahai kawan-kawanku sekalian~~

p.s: there are 50 ways...
p.s.s: layan 1veritasium, Vsauce dan apa sahaja di Youtube

Oct 24, 2012

What Have I Done (?!)

Kemalasan untuk menaip dan keghairahan untuk mengambil gambar yang pasang-surut macam Laut India buatkan gua tak berapa berminat untuk bercerita panjang. So, enjoy the pics!



*projek yang dibuat paksarela*




*serius, boleh masuk galeri tak? Hahaha*



*dengar PakCik Wan berleter*







*lawa secara tiba-tiba.....nampak ke
manusia tengah-tengah sungai tu?*





*okay, my first attempt.....no so good eyh?*





*cubaan kedua, makin okay*






*yang ketiga....dan draf untuk bakal final submission*






*first time gua minum dalam balang kuih ber'handle'*






*hensem Abang Khairul kita sorang ni....*






*AND........my finest personal candid*
(nasib anda la ye? d[^_^]b)




video

*video on what I did in Penang.....perhaps in Pendang too?*