Nov 22, 2012

Israel Sedang Ditindas(?!)

Best kan tajuk? Keep reading.

Markah rendah, gred menurun? At least, gua dah siap projek gua~

Hehehe.....salamun 'alaik. Syok bercuti? Ke ada yang masih ber'exam' lagi di kala gua sedang lepak bercuti di rumah ni? Ish ish ish.....buruk sungguh perangai manusia ni, langsung tak boleh buat jadi calon suami. Eh?

Hmm. Nampaknya rapuan sedang berleluasa dan berlarutan sedangkan perkhabaran pada kala ini cuma hendak memberitahu perihal projek gua yang sudah berakhir pada minggu lepas. Alhamdulillah~ Yang pasti, biar gambar yang berbicara.


*Mai punya booth*



*Ini siapa? Madihah*



* 'Ustaz' punya. Tak sempat pulak nak capture yang real*



*Mine*



*Abang Rasul hesem kita....hahaha!!*



*Inception for Safwan*



*potret kegemaran wanita-wanita (ceh!)*




*siapa pulak menyibuk ni?!*



Dan disusuli dengan video ini, this one was recorded in Port Dickson.

video



Well, that went well.

Actually not. Reminding you and obviously, myself. Sedara-mara kita tengah berperang kat pelosok lain seluruh dunia. Nampak macam gua ni hipokrit gila kan sebab baru nak sedar bila orang lain bagitau? Kalau tak ada siapa bagitau, memang katak dibawah tempurung dalam kotak dekat teratak hujung kampung la nampaknya. Tapi, gua still try the best untuk ambil peduli pasal cerita diorang.






(kredit: Rusydee Artz)


Nak tolong?

Menderma melalui SMS
Taip PALESTIN 10
(Nilai RM10/5/3/1)

Contoh: PALESTIN 10
Hantar ke 39111



Ataupun,


Dana Sumbangan & Derma
Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
Bank Muamalat: 12070005133717
RHB Islamic Bank: 21245760004907
Bank Rakyat: 22-080-619592-2
Tabung 
Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95
Sebarang MoU, perjanjian, usahasama, serta kerjasama ke arah penyumbangan dalam bentuk nilai yang boleh dimanfaatkan oleh rakyat Palestin dan kebebasan Palestin amat kami harap & alu-alukan. Segala usaha ke arah kebaikan ini hanya Allah saja yang layak membalasnya.




Ataupun,




Benda yang 8 ni paling ringkas dan asas, dan gua still tak cukup buat semua tu. T__T. Dan lagi satu, site FB Israel Defense Force banyak bagi berita yang memihak kat diorang, ofkos laa. Kadang-kadang, gua baca jugak dekat situ. Knowing your enemy is winning half the battle, right? Apa-apa pun, gua bagi keputusan dekat tangan, hati, dan iman korang. Boleh jugak baca pasal benda ni dekat sini.




p.s: Sedang kemaruk pasal publisher Fixi

4 comments:

  1. Palestin 10

    tolong send-kan ke 39111. Mekaseh.

    Nak tau cerita pasal depa, belilah majalah JOM. Buku fixi yang _______ tu boleh mengila takkan majalan dua hinggit tak boleh. Eh?

    ReplyDelete
  2. Hahaha!! Sila send sendiri, kredit aq x topup lagi. Anyway, JOM memang akak aq dah langgan, xyah penat2 beli. Peace~~

    ReplyDelete
  3. Kede kot dia ni. kfine, aku kalah. Hah, bolehla pinjam pulak ni.*belek kuku*

    ReplyDelete
  4. Dah2, nak buku? Beli. Pinjam boleh, asal pulanglah. Hahaha!!

    ReplyDelete